Користувачі Twitter почали писати оперу для британського театру

Британський оперний театр поставить оперу, написану користувачами соціальної мережі Twitter.
За словами розробників проекту, всі бажаючі можуть подати через мережу свої пропозиції в коротких повідомленнях - до 140 символів, які будуть покладені в основу лібрето. Перша сцена опери (поки ще навіть без назви) вже завершена. У ній розповідається про людину, викрадену зграєю птахів.
Окремі сцени народної опери будуть поставлені в театрі вже у вересні. Музику ж до інтернет-опери напише композитор Гелен Портер. Вона також буде використовувати деякі популярні оперні музичні теми.
Сам проект був задуманий в рамках кампанії Британського оперного театру, спрямованої на залучення до оперної творчості якомога більшої кількості людей, йдеться в повідомленні.
"Це - народна опера, яка дає всім бажаючим прекрасний шанс взяти участь у створенні опери - захоплюючої історії, яка ляже в основу лібрето. Приготуйтеся до всяких несподіванок - ніхто не знає, як буде розвиватися сюжет", - сказала представниця адміністрації британського театру Алісон Дуті.
У блозі оперного театру також опубліковано зміст першої сцени першого акту цієї опери.
Як говориться в лібрето, Вільям тужить у вежі, куди його заточили після того, як його викрала зграя птахів. Вони хочуть помститися йому за вбивство одного з членів зграї. Ганс обіцяв виручити його. Потім жінка Без Імені йде в біохімічну лабораторію, щоб приготувати зілля, яке дозволить людям розмовляти пташиною мовою.
Представники театру вказують, що робота над оперою ще не закінчена, і запрошують всіх бажаючих взяти участь й цьому творчому процесі.
Подібний проект запустив у минулому році відеогостинг YouTube, оголосивши конкурс серед музикантів, які виконують класичну музику, щоб потім зібрати симфонічний оркестр. У квітні 2009 року переможці конкурсу брали участь у нью-йоркському концерті, де виконали твір Тана Дуна.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Тіні забутих боїв

Журналістика - робота не для слабонервних...

Пам'ятники Кобеляччини. Алея Слави м.Кобеляки