Кременчук - Кобеляки 5:0!

«Гірник» (Кременчук) – «Колос» (Кобеляки) 5:0 (2:0)
4 липня 2010 року. Кременчук. Стадіон «Дормаш». 130 глядачів. Оцінка поля – 4
Судді: Д.Мерсіянов, В.Гогоць, А.Коваленко (всі – Полтава)
Кременчук: Прихожий (Анин, 76), Шевченко(Сикацкий, 46), Желиненко(к), Пономарьов, Мироненко, Геревич (Лапочкин, 43), Матяш, Палюх, Алексеєнко, Кухта (Валєєв, 56), Миславський (Матірний, 60)
Головний тренер: Г.Чичиков
Кобеляки: Сидорець (Нестеренко, 65), Михайлик, Лупінос (к), Волочай (Вовченко, 3), В.Ломаков, Зінченко, Ісаєнко (Савченко,67), Калюжний, Постольник, Рєдчиц , Бажан (Я.Ломаков, 65)
Головний тренер: О.Янковський
Голи: Кухта (16, 40), Мироненко (54), Палюх (72), Алексеєнко (76)
Попередження: Михайлик (40)


Статистика:
Удари: 14 – 6
Удари (у ствір): 10 – 4
Кутові: 4 – 2
Офсайди: 9 – 1
Штрафні: 3 – 1
Фоли: 9 – 14
Молодіжні склади: 4:2

Якщо немає гри – немає й результату! Це твердження вже у восьмий раз в поточному сезоні доводять футболісти кобеляцького «Колоса». Останній раз підопічні Олександра Янковського та Віталія Детюка поповнювали свою і так невелику очкову скарбничку більше місяця тому.30 червня на однойменному стадіоні «Колос» переграв зінківських «колосят» 3:1.
Не дивлячись на підсумковий розгромний рахунок звітного матчу гості насправді мали шанси зачепитися за бодай очко, проте після 40 хвилини надія на порятунок матчу повністю розтаяла…
Вже в дебюті матчу сталася неприємна подія для вболівальників кобеляччан. В центрі поля можна сказати «на рівному місці» зіштовхнулися Бажан та Волочай. Останній отримав настільки серйозну травму, що прийшлося робити вимушену заміну. Замість травмованого захисника гостей вийшов Вовченко. Тепер участь захисника «Колоса» в матчах, що залишилося зіграти в першому колі, під великим питанням.
Старт матчу пройшов в рівному руслі. «Колос» пробував нав’язати господарям свою гру, проте у них нічого не виходило.
Гол місцеві вболівальники чекали недовго. Фактично як тільки «Гірник» по справжньому включив швидкості, оборона гостей посипалася. Атака лівим флангом завершилася навісом у штрафний майданчик, де Антон Кухта головою результативно завершив комбінацію партнерів.
Проходить декілька хвилин – «Гірник» не реалізовує гольовий момент. Партнери вивели на ударну позицію Миславського , але Олександр замешкався з ударом, тому м’яч став легкою здобиччю голкіпера гостей.
Гра «Гірника» подобалася. Підопічні Чичикова постійно вигадували все нові та нові комбінації, які не були схожі одна на одну, і тому більшість таких атак завершувалися небезпекою біля володінь Сидорця.
На 23 хвилині господарі організували небезпечну атаку, яка завершилась гарним ударом – поряд зі стійкою.
За чотири хвилини кобеляцька команда створила свій перший момент біля воріт Прихожого. Але ж який!
Микола Калюжний промчався лівим флангом, зблизився з голкіпером господарів та завдав удару – вище воріт. Якби ж юний гравець з Чорбівки віддав м’яча на правий фланг, де біля воріт на «круглого» вже чекав Рєдчиц – ситуація могла закінчитися по іншому. Фактично свій єдиний гольовий момент в першому таймі гості не зуміли реалізувати.
А «Гірник» продовжував тиснути. На 25 хвилині через помилку Ісаєнка «Гірник» ледве не подвоїв рахунок . Геревич з близької відстані перевірив міцність перекладини воріт «біло-зелених».
Проходить хвилина – Віталій знову нагадує про себе небезпечним ударом . Змінивши траєкторію після зустрічі з ногою когось з оборонців гостей, м’яч опинився в руках кіпера «Колоса».
До кінця тайму «Колос» зумів провести непогану контратаку. На побачення з кіпером «Гірника» виходив Постольник – Прихожий виявився спритнішим.
Проте останнє слово в першій 45-хвилинці залишилося таки за господарями. Спочатку хитрий Миславський намагався перекинути Сидорця – трішки вище воріт. А за 5 хвилин до закінчення основного часу першого тайму «Гірник» таки подвоїв свою перевагу. І знову Антон Кухта! Форвард господарів у штрафному майданчику справився з Вовченком та Ісаєнком та влучно пробив у кут воріт.
За рахунку 2:0 команди пішли на перерву.
Друга половина зустрічі розпочалася дуже небезпечною атакою гостей, яка ледь не завершилася голом. Калюжний в центрі переграв 2 гравців «Гірника» та віддав пас врозріз в напрямку воріт Прихожого. Постольник на швидкості переграє капітана кременчужан Желиненка, вривається у штрафну та б’є по воротам – штанга рятує господарів від пропущеного голу!
Проходь ще три хвилини – і вже Михайлик небезпечно б’є з дальньої дистанції – кіпер «Гірника» переводить «круглого» на кутовий.
Були ж моменти у гостей! Просто бери й реалізовуй їх ! Проте одна справа «сказати», а інша «зробити». Слід відзначити ,що не всі гравці «Колоса» грали в «один футбол»…
Бажан. Форвард гостей в поточному матчі (як і в попередніх) виділявся занадто частим «бранням на себе» гри. Фактично все зводилося до того, що Олег обігрує по два - три гравця противника, після чого м’яч у нього відбирається і він бере та фолить на противнику. А як команда? Інколи дуже перспективні контратаки «тормозяться» дещо жадним кобеляцьким форвардом. Якщо раніше все це компенсувалося хорошими проривами та гарними голами, то тепер і цього немає…
Щось подібне трапилося на 50 хвилині, коли форвард гостей помчався правим флангом, обіграв трьох оборонців «Гірника», втратив м’яч, а потім фолом зупинив гравця, який миттєвістю до цього відібрав у нього м’яча.
Як би це можливо неприємно для кобеляцьких вболівальників чути, але треба констатувати, що в другому таймі зустрічі було видно лише одну команду – «Гірник». Гості ще тричі витягали м’яча з сітки власних воріт.
Спочатку на 54 хвилині Мироненко скористався помилкою на виході Сидорця та незлагодженими діями оборони гостей, які дали можливість Олексію з розвороту спокійно влучити м’ячем у верхній кут воріт.
Через 18 хвилин ніким не прикритий Палюх замкнув простріл одноклубника з правого флангу, а на 76 хвилині Алексеєнко з розвороту поцілив у лівий нижній кут воріт «Колоса». До кінця матчу «Гірник» міг ще забивати не один гол, але удари Матирного, Мироненка та Валеєва виявилися неточними.
А що «Колос»? А ж нічого. Бігали по полю, проте нічого особливого.
5:0 – розгромна та цілком заслужена перемога «Гірника»!
В матчі молодіжних складів перемогу святкували господарі з рахунком 4:2.
Останні матчі в першому колі «Колос» проведе з ФК «Пирятин» (11.07) та «Молоддю Педуніверситет» (18.07)
Олег Дубина

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Тіні забутих боїв

Журналістика - робота не для слабонервних...

Пам'ятники Кобеляччини. Алея Слави м.Кобеляки