Таврійська перемога в Полтаві

«Ворскла» – «Таврія» – 0:1
Полтава.19 березня 2010 року.
Стадіон «Ворскла» ім..О.Бутовського.1500 глядачів.
Оцінка поля – 3
Головний арбітр: Сергій Даньковський (Київ)
Асистенти: Віктор Кравченко, Анатолій Філевич (обидва – Львів)
«Ворскла»: Величко, Матвеєв, Даллку, Цуррі, Чеснаков, Маркоскі, Кулаков, Безус (Ярмаш, 64), Оніка, Єсин (Чичиков, 46, Сачко, 81), Янузі
«Таврія»: Старцев, Зелді, Джуричич, Корнєв, Монахов, Маркович, Любенович, Голайдо, Ковпак (Ідахор, 46), Гігіадзе (Матяж, 74), Фещук (Платон, 90).
Гол: Фещук (67)
Попередження: Безус (23), Оніка (39) – Корнєв (41).
Видалення: Оника (50, друга жовта).
Удари (в ствір): 5 (0) - 4 (4).
Кутові: 5 - 5.
Офсайди: 2 - 3.


Прогноз букмекерів:
Bwin – 2,05 – 3,0 – 3,45
William Hill – 21/20 – 19/10 – 49/20

Фотоогляд матчу

Криза в грі полтавчан продовжується. За 4 матчі в новому році здобуте лише одне(!) єдине очко. Такого «яскравого» весняного старту «Ворскли» місцеві вболівальники не чекали.
Як результат відвідуваність домашніх матчів в Полтаві – одна з найгірших в Прем’єр-лізі.
Звісно не обійшлося тут і без фактору погоди. Але коли команда показує гарну гру,то рядовому вболівальнику нестрашна ніяка погода. Коли ж гри немає,то…
«Небесна канцелярія» в день матчу нагадала про себе різким погіршенням погоди.
Пронизливий вітер та мокрий сніг повністю звели нанівець надію на повноцінну підтримку рідними вболівальниками місцевих футболістів.1500 глядачів – це не цифра,а неприємний факт.
В попередньому році на деякі виїзні матчі їздили в 2-5 разів більше вболівальників,чим вчора прийшли на футбол.
Фан-клуб «Таврії» був представлений вісьмома найвідданішими вболівальниками. Проте навіть така мала кількість рідної підтримки не стала на шляху перемоги гостей у звітній зустрічі.
Взагалі як такої гри не було. Зате було вдосталь боротьби та суперечок. Причиною цього стало тяжке полтавське поле, яке в принципі на перший погляд виглядало кращим за попередній проведений тут матч з «Металургом» із Запоріжжя.
Гості в цій ситуації досить прогнозовано розпочали матчі «в обороні». Про що тут взагалі могла йти мова , якщо за перший тайм «Таврія» не завдала жодного удару у ствір воріт Величка! До речі, пару слів про склади: у «Ворскли» на воротах замість травмованого головного голкіпера Долганського (в понеділок на вечірньому тренуванні він отримав серйозну травму пальця лівої руки, вибув щонайменше, на два тижні) стояв Сергій Величко, а «Таврія» у цій грі не могла розраховувати на дискваліфікованих Луценка і Галюзи.
Перший тайм виявився досить неоднозначним. У «Ворскли» попереду особливо нічого не виходило. Були небезпечні простріли, навіси, але не більше того. Полтавчани досить часто невиправдано брали ініціативу на себе і намагалися обіграти по декілька суперників за раз, а в результаті тільки втрачали м'яч. У «Таврії»цього не було.
В'язка гра в центрі поля при невеликому територіальної переваги господарів - от і все, що можна розповісти про першу половину зустрічі.
Проте перші 45 хвилин запам’яталися не грою, а дещо іншим. Знову нагадав про себе коуч «зелено-білих» Микола Павлов. Все почалося з попередження Безусу (за розмови) на 24 хвилині. Це не сподобалося Павлову, який побіг захищати свого футболіста, за що отримав видалення .
Після гри багато хто з вболівальників відзначав неоднозначне суддівство Даньковський. Склалося враження якогось одностороннього суддівства у його виконанні (надіюсь я неправий). Тільки опинявся гравець гостей на газоні - тут же свисток. Хоча може це тільки мені здавалося. Не в моїй компетенції оцінювати дії арбітра в цьому матчі. Існують відповідні інстанції…
В останні хвилини матчу «Ворскла» мала гольовий момент. Даллку небезпечно прострілив до штрафної, але Старцев зумів відкоригувати політ м'яча і тим самим врятував свою команду від майже 100% голу, адже на дальній штанзі м’яча вже чекав самотній Маркоскі. До речі для Йована ця зустріч стала сотою у складі «зелено-білих»…
Другий тайм виявився ще більш «веселішим» за перший. Тайм розпочався із замін. У «Ворскли» на полі з'явився Чичиков (ставши лівому фланзі), а у «Таврії» вийшов Ідахор, який замінив Ковпака.
А потім настала 50 хвилина. Оніка отримає друге попередження. Як результат молдаванин залишив поле. І вже через миттєвість після видалення Олександра, «Ворскла» могла забити.
Маркоскі подав кутовий, а Лакі Ідахор зумів пробити по своїх воріт – стійка! Добити смугастого у ворота Безусу завадив захисник. Через хвилину Ідахор бив вже під поперечину воріт суперника і теж головою. Величко у стрибку м'яч перевів на кутовий.
Було видно, що сімферопольці завелися. Знову пробиває з меж штрафного Ідахор - Величко невпевнено відбиває м'яч, але свого голкіпера страхує Маркоскі, заблокувавши удар Гігіадзе з кількох метрів.
На 67 хвилині «Таврії» забила. З дальнім ударом Любеновича Величко впорався, але м'яч він відбив точнісінько на ногу Фещук, який в боротьбі з Чеснаковим зумів вразив ворота.
«Ворскла» до самої останньої миттєвостей намагаючись врятувати матч. І такий шанс дати господарям на 78-й хвилині, коли захисники ворскляни вийшли 3 в 2 на ворота гостей.Першим на передачу Кулакова вийшов Маркоскі, але головою пробив вище воріт. А пропусти серб м'яч - і Володимир Чеснаков міг забивати ногою практично без перешкод…
0:1 – чергова поразка полтавців в цьому сезоні. «Таврія» тепер може зі спокійною душею їхати на побачення з «Волиню» в півфіналі Кубка України.
А «Ворсклі» треба готуватися до виїзної битви з «Арсеналом» в наступному турі (матч до речі пройде в Кривому Розі) та зробити якісні висновки з цієї гри. А Миколі Петровичу я б поважав все ж таки стримуватися,тому що все ж таки він потрібний «Ворсклі» на тренерській лавці, а не поза нею.
Як би арбітр не судив,все одно треба думати в першу чергу про команду. Нікому нічого зараз не докажеш.
Кілька слів про фанів. Вони знову неприємно "засвітилися".Навіть перевіряюча міліцейська перевірка не допомогла виявити 2 димові шашки,які були запалені ними під час матчу (мені "пощастило" стояти поряд, і тим самим почути на собі всі принади їдкого диму).А потім вони ще говорять,що до них погано ставляться....

В матчі дублерів,який вперше в цьому році проходив на «Лтаві» молодіжний склад «Ворскли» мінімально переграв ровесників зі Сімферополя 1:0. На засніженому та майже непідготовленому полі одна помилка вирішила всю гру.
Фотоогляд матчу молодіжних складів

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Тіні забутих боїв

Журналістика - робота не для слабонервних...

Пам'ятники Кобеляччини. Алея Слави м.Кобеляки