Мир, який нікого не влаштував

Українська Прем’єр-ліга.19 тур.
"Ворскла" (Полтава) - "Металлург" (Запоріжжя) 1:1
7 березня 2010 року
Полтава. Стадіон «Ворскла» імені О. Бутовського. 3 000 вболівальників
Головний арбітр: Ігор Іщенко (Київ)
Сергій Возняк, Ігор Пономаренко (обидва - Миколаїв)
Голи: Янузі (22) - Кривцов (79)
"Ворскла": Долганский, Даллку, Красноперов, Маркоски, К
улаков, Безус (Тимченко 83), Цуррі, Медведєв, Янузі, Ярмаш (Главіна 67), Чеснаков
"Металлург" (З): Коваль, Кривцов, Тейку, Невмивака, Полевий, Тигорев, Степаненко, Опанасенко (Карауш 90+1), Аржанов, Цигирлаш (Писоцький, 6
6), Алозі
Попередження: Ярмаш (11), Полевой (14), Писоцкий (87)

Статистика:
Удари (в ствір): 4 (3) – 9 (2).
Кутові: 4 – 6.
Офсайди: 0 – 1.

Особливість матчу: 400 матч «Біло-зелених» в елітному дивізіоні України
Котировки букмекерів:
Bwin – 1,65 – 3,2 – 5,2
William Hill – 7/10 – 21/10 – 37/10

Молодіжні склади: 2:0 (Момот 25, 44)

В Полтаву після зимової перерви повернувся великий футбол. В перед день св’ята весни та жінок до обласного центру завітали гості із Запоріжжя – місцевий «Металург».
Підопічні Романа Григорчука останнім часом стали одним із так званих команд-подразників «біло-зелених». Особливо вболіваль
ники «Ворскли» пам’ятають кубковий вояж запорожців попереднього року,коли «Металург» вирвав перемогу у вже здавалося програному матчі.
Перед матчем любителі статистики підрахували ,що матч з «біло-чорними» стане для «Ворскли» 400-м в елітному дивізіоні (перший матч в еліті ворскляни провели 20 липня 1996 року в Івано-Франківську проти місцевого «Прикарпаття». Перемогу тодішнім новачкам ліги принесли влучні удари «легендарних» Івана Шарія та Сергія Чуйченка). Було зрозум
іло,що програвати в цій дуелі не можна. Розуміли це й футболісти…
«Металург» після перемоги в попередньому турі над «Іллічівцем міг дозволити собі зіграти більш розкуто. Крім того, дуже важливим чинником став газон полтавського стадіону. Цього вечора «Один з найкращих весняних газонів» виглядав досить посередньо .

Роман Григорчук не став міняти переможний склад. А от керманич «біло-зелених» Микола Павлов зробив одразу дві заміни. Дискваліфікованого в матчі проти «Шахтаря» Матвєєва в центрі захисту замінив Даллку, а праворуч зіграв повернувся в основу Ярмаш. Крім того, у старті глядачі знову побачили молодого Безуса, який замінив більше орієнтованого на оборонні дії Деспотовського . Що, в принципі, для домашньої тактичної схеми було логічно.
Місце на вістрі атаки знову за
йняв Янузі.
Видно (надіюсь не наврочу) ,що Ахмед нарешті заграв. Ставши однин з найкращих на зборах в Туреччині албанець досить сильно додав фізично. Як результат він забив свій гол в матчі. Але все по порядку.
Матч розпочався в середньому темпі при невеликій територіальній перевазі «Ворскли». Грав перші миттєвості тайма в основному йшла за центр поля без небезпечних моментів.
На 3 хвилині Янузі несильним ударом головою перевірив реакцію Боровика. Це були «квіточки» порівняно з моментом через 9 хвилин,коли «металурги» якимось дивом не забили. Але спочатку Долганський, вчасно вийшовши з воріт, ліквідував вихід один-на-один,а потім він же лежачи на газоні парирував удар Алозі.
Гра дещо заспокоїлась. Проте це затище тривало недовго. На 22 хвилині Кулаков навісив з правого флангу,а Янузі, випередивши захисника гостей, зумів пробити в нижній кут
. Максим Коваль повинен був брати цей удар,проте м’яч ударивши у кочку перед руками голкіпера, опинився у воротах.
Після голу «Ворскла» надійно заволоділа ініціативою, проте без особливою небезпеки біля воріт Коваля.А от запоріжці були зобов’язані ще до перерви забивати. Спочатку Тейку ,а потім Цигирлаш із «ударних» позицій не змогли поцілити у ворота Долганського.
Перерва більше пішла на користь «Металургу». З початку другого тайму металурги відвинули гру від своїх воріт ,а потім повномаштабно ринулися на володіння полтавчан. З усіх гравців гостей особливо виділялися Алозі та Тейку,які свої швидкісними атаками буквально пробивали оборонні редути «Ворскли».
Запоріжці в ці хвилини виглядали посвіжіле. Були моментів – голів не було. «Ворскла» прокинулася десь на 68 хвилині. Один з найкращих в складі полтавчан Кулаков вийшов під кутом на Коваля,проте пробив неточно.
А потім була десятихвилинка «Металурга». Спочатку Цуррі в останню мить підставив ногу під удар
Алозі з лінії штрафної,а от на 80 хвилині ніхто вже не врятув. Полевий навісив з правого флангу, а Кривцов десь з метра розстріляв Долганського.
В цьому епізоді помилився голкіпер полтавчан. Якби Долганський вийшов на перехоплення – хто знає, чим би це закінчилося. А так 1:1.
Останні хвилини запам’яталися лише виходом в складі «Ворскли» молодого форварда Ігоря Тимченко.
Якщо підводити підсумки всього матчу ,то «Ворсклі» при гарному першому таймі та провальному другому вдалося непрограти в 400-і зустрічі в вишці. А могли ж. «Металург» більш заслужив на перемогу,чим господарі.


Микола Павлов, головний тренер ФК «Ворскла».
- Я сказал президенту клуба Олегу Бабаеву после игры: «Олег Мейданович, если б мы играли сегодня, а завтра праздник 8 марта мы б в жизни не дали за наших жен и девушек забить такой нелепый гол». Мы не заслуживали ничейного результата. В игре равных команд все решают стандартные положения. Соперники и в прошлой игре с забили со стандарта и в этой. Если помните, и в игре за Кубок решающий гол был со стандарта. Из четырех игр с «Металлургом» нам в трех забили со стандарта.

- Как дела у Есина и Сачко?
- Есин тренируется. Но его травма пока не позволяет играть в основном составе. А на счет Сачко. Я думаю, что не открою вам Америку, если скажу, что на таких скользких и тяжелых полях надо использовать маневренных, быстрых, резких футболистов. Поэтому перед определением стартового состава мы пользуемся этими критериями. А когда травка подрастет опыт наших игроков пригодиться. Вы ж видите, что Йован не играет так, как может играть. Поле не позволяет ему проявить лучших игровых качеств.

- А расскажите о Главине. В одном из интервью он говорил, что у него появилось пару лишних килограммов. Как вы оцениваете его игру?
- За двадцать минут он так ничего и не показал. Мы решили не рисковать, ведь Ярмаш получил карточку, и вторая для него была б уже красной. Поэтому на право сместили Красноперова, а слева вышел Главина. В нашей команде проблема с весом нет. Его быстро скидывают. Причем, не только футболисты, а и персонал. Спортивный директор команды Геннадий Слюсарев за тренировочные сборы сбросил 10 килограмм.

- Можете рассказать про игроков молодежного состава Алексея Казакова?
- Это вратарь 92-го года в игре с «Шахтером» совершил подвиг, отбив пенальти. После этого наши мальчишки выиграли у «Шахтера» на их поле. А в Харькове вчера он отстоял на ноль.

- Расскажите о новичках дубля.
- Валерий Курелех. Его рекомендовал Сергей Свистун. Воспитанник кременчугского футбола. Игорь Пердута. Из Тернополя, проявил себя хорошо и подписал контракт. В двух первых играл был в основном составе. Максим Дулуб. Воспитанник киевской школы «Восход». Был на просмотре в Кременчуге, потом за границей и в результате попал в Полтаву.
А почему вы не спрашиваете про игроков основы: Тимченко, Оника… Мы не смогли сделать презентацию. Потому что Оника был в сборной Молдавии и прилетел сегодня в семь утра. Мы не хотели представлять новичков без кого-то. Поэтому решили презентовать их на поле. Вот только Оника не вышел из-за пропущеного гола…

У матчі молодіжних складів (який до речі був проведений в Харкові на базі дитячої футбольної академії «Металіст») два гола Віталія Момота забезпечили перемогу «біло-зеленим».
Вихованець кобеляцького футболу Владислав Тарганчук вийшов на заміну на 55 хвилині, проте особливо нічим не відзначився.

P.S. Це моя перша стаття про "Ворсклу". Залишайте тут свої оцінки та побажання) На жаль нікому мої статті не потрібні,так що буду лише тут та на сайті їх писати...

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Тіні забутих боїв

Журналістика - робота не для слабонервних...

Пам'ятники Кобеляччини. Алея Слави м.Кобеляки