«Металіст» - «Ворскла». В якому настрої харків'яни вирушать до Леверкузена?


«Металіст» (Харків) – «Ворскла» (Полтава) 
Українська Прем’єр -ліга. 9 тур. 
15 вересня. Харків. Стадіон «Металіст». 19:30. 
Головний арбітр − Євген Арановський (Київ) 
Асистенти: В. Жарий (Дніпропетровська область), О.Муравйов (Маріуполь) 
4-й арбітр: Д.Жуков (Донецьк) 
Інспектор ФФУ: В. Туховський (Сімферополь) 
Статистика: 26 матчів (13 – перемог «Металіста», 8 нічиїх, 5 – перемог «Ворскли»; різниця м’ячів 36:25) 
Останній матч в Харкові : 2:2. Шав'єр (18), Соса (37) - Безус (70), Оберемко (89) 
TV: «2+2» 

У суботу полтавська «Ворскла» буде протистояти одному з грандів українського футболу – харківському «Металісту». 

Після невеликої перерви, яка виникла через матчі національних збірних, на українські футбольні стадіони повертається гра мільйонів. В суботу на харківському стадіоні, на якому влітку проходили матчі EURO 2012, відбудеться харківсько-полтавське протистояння.

Починаючи з 1998 року, коли харківська команда після перерви повернулася до Вищої ліги України, «Металіст» та «Ворскла» зіграли між собою 26 матчів. Перевага в них належить «жовто-синій» команді (13 перемог «Металіста проти 5 у «Ворскли»).

Найпамятніший матч між командами відбувся 13 травня 2009 року у Полтаві. Тоді на місцевому стадіоні «Ворскла» ім. О.Бутовського «зелено-білі» в додатковому матчі півфіналу Кубка України (за тодішнім регламентом турніру, якщо перший матч закінчується внічию, то призначається додатковий матч на полі команди-суперника) господарі завдяки дублю Василя Сачка переграли харків'ян та вийшли до фіналу турніру, в якому згодом святкували перемогу над донецьким «Шахтарем» та вперше стали володарями почесного трофею.

Останній матч в Харкові між командами завершився бойовою нічиєю 2:2. В тому матчі «Ворскла» «горіла» 0:2, і ціною над зусиль зуміла врятуватися завдяки голам Романа Безуса (пам’ятаєте чудовий удар молодого нападника через себе?) та Андрія Оберемка, який разом з Павлом Ребенком з літа виступає за харків'ян.

До поточному матчу команди підійшли з різним настроєм. Господарі в минулому турі несподівано зазнали поразки у Луцьку. В наступний четвер підопічні Мирона Маркевича візьмуть старт у груповому турнірі Ліги Європи. Леверкузенський «Байєр» - суперник не легкий, тому можливо тренер «Металіста» побереже своїх лідерів перед важливою грою. З іншого боку харківська команда вже занадто багато втратила очок в чемпіонаті, тому відступати їм вже нікуди. Відстань до лідируючого «Динамо» складає вже 10 очок, тому з психологічної точки зору «Металісту» бажано здобувати три очки в домашньому матчі, щоб і собі, і рідним вболівальникам покращити настрій.

Полтавчанам також потрібні очки. Від зони вильоту їх відділяють лише п’ять залікових пунктів. Окрім того Сергій Свистун при позитивному для своєї команди рахунку у Харкові може нарешті втратити приставу «в.о» та стати офіційно головним тренером «Ворскли».

Прогноз: 1:1

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Тіні забутих боїв

Журналістика - робота не для слабонервних...

Пам'ятники Кобеляччини. Алея Слави м.Кобеляки