"ВАОК" - чемпіон України!

Слід констатувати, що за останній місяць Кобеляки фактично стали неофіційним центром дитячо-юнацького футболу. Вже другий протягом місяця турнір найвищого ґатунку довірили проводити районному центру Полтавщини.
Цього разу до Кобеляк завітали представники 14 команд, які представляли найпотужніші футзальні школи нашої країни. Полтавщину на турнірі представляли два колективи місцевої школи "Лідер". Юні футболісти не змогли скласти конкуренцію представниками інших футбольних шкіл України, тому й не дивно що в підсумковому турнірному розподілі кобеляцькі команди зайняли два останніх місця.
Незважаючи на відсутність на турнірі представників головної обласної команди слід визнати, що без "ворсклянського сліду" таки не обійшлося...
"Олімп-Явір" із Сміли в підсумковій таблиці першості посів 6 місце. Більшість футбольних спеціалістів, які завітали на вирішальні матчі турніру були хорошої думки про команду з Черкащини. І справді ця команда весь турнір діяла як один злагоджений механізм. Хлопці демонстрували зрілу як для свого віку гру, на яку було по-справжньому приємно дивитися. Головною родзинкою цієї команди був їхній тренер, які вболівальники полтавської "Ворскли" зі стажем повинні добре пам'ятати.
Василь Гричаний лише 7 матчів зіграв за "Ворсклу" в пам’ятному для багатьох вболівальників 1996 році, але й за цей короткий час зарекомендував себе хорошим футболістом. Було приємно бачити, що колишні «ворсклянські» футболісти не сидять без діла, а досягають з молодшим поколінням нових футбольних висот та вміло передають їм свій досвід.
З інших команд хотілося б відмітити "Титан" з Макіївки. Тренери, які привезли команду з Донбасу на турнір, на початку поточного місяця стали творцями перемоги іншої команди з Донеччини - "Донтекса"- в першості дітей 1999 р.н. (який також приймали Кобеляки). Цього ж разу була здобута "бронза". Чудовий результат, особливо якщо рахувати, що керівництво "Титану" протягом першості могло розраховувати лише на 6(!) свої футболістів.
Загальну ж перемогу в чемпіонаті здобули футболісти команди "ВАОК" з Володимирівки (Донецька область), які у фінальному двобої з рахунком 4:1 перемогли кіровоградський "Олімпік". Слід зазначити, що кіровоградська команда була практично повністю представлена гравцями 2001 р.н., що не могло не сказатися на результаті фінальної гри. Проте незважаючи на програш, треба подякувати молодим футболістам, які на протязі всього турнірного шляху протистояли старшим за віком колективам та незважаючи на це дійшли аж до фіналу

P.S. До фотоальбому "Дитячий футбол" додано 22 фотографії з останнього дня змагань.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Тіні забутих боїв

Журналістика - робота не для слабонервних...

Пам'ятники Кобеляччини. Алея Слави м.Кобеляки