В Рибалках пройшов футбольний турнір пам’яті Миколи Рибалки

В неділю, 18 квітня в селі Рибалки Козельщанського району відбувся футбольний турнір. Саме цього дня сільський стадіон приймав гостей з різних районів та селищ, які вшанували пам'ять видатного та шанованого всіма місцевого спортивного тренера Миколи Рибалки.
Микола Іванович Рибалко – без сумніву легендарний сільський вчитель. Закінчивши Полтавський педагогічний університет (вчитель трудового навчання) Микола Іванович все своє життя пропрацював в Рибальській загальноосвітній школі вчителем фізкультури. Прекрасні педагогічні дані, глибоке знання психології людини, уміння організувати колектив, здатність «зробити» з талановитої дитини гарного спортсмена – це лише невеликий перелік тих людський якостей, за які вчителя цінили прості люди та діти.
Крім того Микола Іванович був організатором спортивних змагань та добрим сім’янином. Про таких говорять, що вони «від Бога».
Він рано пішов з життя, проте його славну справу продовжують його учні та випускники.
Перед початком футбольних змагань гості турніру виступили із промовами, які буди присвячені пам’яті видатного вчителя.
Першою виступила сільський голова Головко Надія Василівна. Після цього було надано слово вдові вчителя – Аллі Олексіївні, яка в своєму виступі подякувала всім гостям турніру за участь у змаганнях та пам'ять про її чоловіка.
Наступними взяли слово заступник районної ради Срібний Анатолій Іванович (який вручив футбольний м’яч та сітки на ворота) та голова ДСТ «Колос» Кобеляцького району Віталій Олексійович Детюк (подарував футбольні м’ячі сільським дітям) ,які в своїх промовах відзначили роль Миколи Івановича Рибалки в спортивному житті громади села.
Сам турнір був розділений на дві частини – дорослий та дитячий.
Хоч і діти грали, але боронилися в матчах «по дорослому».
Переможцями стали юні футболісти з Бреусівки. На другому та третьому місці розташувалися відповідно гості з Лутовинівки та Чапаєво.
У дорослому турнірі брали участь 6 команд : місцевим «Спартак-1» та «Спартак-2» на турнірному шляху протистояли «Будекспрес» (Кобеляки) , Василівка (Кобеляцький район) , Бреусівка та Чапаївка.
Фінал виявився «рибальським». «Перша» святкувала перемогу над «другою» 2:0.Чапаєвка виграла у Бреусівки 4:1.
При нагороджуванні спонсор турніру - фермерське господарство "Хлібодар" (керівник Головко В'ячеслав Віталійович) вручив Кубок переможців змагань команді «Спартак-1» та нову футбольну форму.
Турнір пройшов на високому рівні, за що можна сказати велике «дякую» організаторам та спонсорам турніру.

Невеличкий фотозвіт турніру ви можете переглянути
тут

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Тіні забутих боїв

Журналістика - робота не для слабонервних...

Пам'ятники Кобеляччини. Алея Слави м.Кобеляки