«Глобине» розриває кобеляцький «Колос»

«Колос» (Кобеляки) – ФК «Глобине» 1:7 (1:1)
12 червня. Кобеляки. Стадіон «Колос». +21с. 150 глядачів. Оцінка поля – 3
Арбітри: А.Харахайчук, Я.Опришко, В.Капшук (всі – Кременчук)
Кобеляки: Подорожний, Смірнов, Редчиц, Волочай, Колінько, Гулордава, Ломаков, Калюжний, Немченко, Бажан, Кухта
На заміну виходили: Скрипкін, Борзовець, Стратій, Демченко
Головний тренер: О.Янковський
Глобине: Клименко, Чорноус, Жениленко, Лисенко, Шутка, Галата, Гавренков, Лісняк, Колісник, Кувшинов, Середа
На заміну виходили: Кедич
Головний тренер: В.Чорноус
Голи: Калюжний (32) – Лісняк (15), Середа (55, 62, 78), Гавренков (65), Кувшинов (81), Кедич (87)
Попередження: Жениленко (85)
Вилучення: Колінько (48, фол останньої надії)

Молодіжні склади: 4:1 (Якименко 30,36; Лупінос 18, 35 – Мороз 50)


Як відомо футбольний матч триває 90 хвилин. Але двобій в Кобеляках тривав лише 48 хвилин. Все, що було потім – це була гра в одні ворота. Як результат, на своєму полі підопічні Олександра Янковського зазнали нищівної поразки від гостей із Глобине з рахунком 1:7!
Суперники розпочали зустріч на середніх швидкостях. Точилася рівна гра з великою кількістю боротьби, але без моментів. Це тривало до 15 хвилини, коли першу ж помилку оборонного механізму «Колоса» гості перетворили в забитий гол. Оборонці кобеляцької команди залишили без нагляду Руслана Лісняка, який без проблем переграв кіпера кобелячан Подорожного.
Господарі великими силами побігли відіграватися, за що ледве не поплатилися. Спочатку Шутка, а згодом Середа та Кувшинов мали чудові моменти, щоб подвоїти рахунок, але їх не щастило. Поки що…
Десь з 20 хвилини на стадіоні розпочалася злива, яка внесла певні корективи в дії команд. При такій погоді було складно показувати хорошу гру, проте футболісти прагнули показувати свої найкращі якості.
Кобеляцька команда спромоглася відігратися на 32 хвилині. Кухта з правого флангу прорвався через оборонні редути гостей та прострілив до штрафної, де Калюжний у падінні відправив м’яча у правий кут воріт Клименка – 1:1!
Ще в першому таймі гості мали реальний шанс вийти вперед в рахунку. Одноклубники вивели Олексія Шутка на побачення віч-на-віч з голкіпером господарів, проте гравець «Глобине» не зміг переграти Подорожного.
Другий тайм розпочався з видалення. За фол останньої надії поле залишив гравець «Колоса» Колінько. Як виявилося згодом це видалення стало фатальним для кобеляцької команди.
Що сталося потім? Це взагалі неможливо ніякими словами описати. Оборона «Колоса» в ці хвилини нагадувало діряве коромисло
В залишені до кінця зустрічі 42 хвилини футболісти «Глобине» грали між собою в таку собі гру «хто більше заб’є у ворота господарів». Нападники гостей з такою легкістю шматували (по іншому і не скажеш) оборону «колосят», що часом здавалося, що проти «Глобине» вийшли грати не гравці рівня обласної першості, а якась дворова команда.
Переможцем «гольової гри» виявився нападник гостей Максим Середа, який оформив хет-трик. Ще по разу відзначилися Віталій Гавренков, В’ячеслав Кувшинов та Ярослав Кедич. Загалом форварди «Глобине» в другому таймі повинні були ще 8(!) разів відзначатися. Крім того кобеляцьку команду від вірних голів двічі рятувала…калюжа, яка утворилася біля воріт Подорожного.
Фінальний свисток рефері із Кременчука Анатолія Харахайчука офіційно зафіксувало знищення кобеляцького «Колоса» з рахунком 7:1!
Гості начисто розшматували «Колос». Тут нічого додати. У мене лише виникає питання: що з такою безхарактерною грою взагалі робити в перші лізі, якщо навіть вдома кобеляцьку команду громлять в чисту?
«Глобине» по справжньому вразило свою грою. Підопічні Валерія Чорноуса показали на прикладі, як треба грати та використовувати свої моменти. В команді є майбутнє. Від себе хочеться побажати хлопцям побільше футбольної фортуни в майбутньому.
Особливо мені хочеться відзначити Максима Середу, який своїми корисними діями на полі по праву заслужив звання «найкращого гравця матчу».
Наступну свою гру в чемпіонаті кобеляцький «Колос» гратиме в Гребінці з місцевим «Локомотивом». Чи є шанси зачепитися за очки? За такої гри – жодних!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Тіні забутих боїв

Журналістика - робота не для слабонервних...

Пам'ятники Кобеляччини. Алея Слави м.Кобеляки