«Зелено – білі» одиниці

«Ворскла» (Полтава) – «Карпати» (Львів) - 1:1
30 жовтня. Полтава. Стадіон «Ворскла» ім. Бутовського. 2000 глядачів. Оцінка поля – 5
«Ворскла»: Долганський, Даллку, Краснопьоров, Маркоскі, Кулаков, Безус, Пєсков, Янузі (Єсін, 79), Селін, Ярмаш, Рикун.
«Карпати» : Тлумак, Худоб'як (Ткачук, 65), Федецький (Петрівський, 77), Кожанов, Годвін, Чечер, Кузнєцов, Гурулі (Кополовець, 79), Мілошевіч, Голодюк, Авелар.
 Голи: Янузі (23) - Кузнецов (53).
Попередження: Маркоскі (43) - Федецький (43).
Статистика:
Удари (в ствір): 11 (5) - 14 (8).
Кутові: 9 - 2.
Офсайди: 2 - 1.
Молодіжні склади: 4:3

В Полтаві ворскляни та гості з Галичини зіграли в нічию. Але якби не два «ляпа» головного арбітру зустрічі Олега Деревінського рахунок на табло напевно був би інший…
Матч в обласному центрі Полтавщини не викликав ажіотажу. В принципі воно й не дивно дивлячись на холодну пору року. Вже звичні практично порожні трибуни…звичні сидіння без вболівальників. Але все ж таки близько двох тисяч глядачів прийшли підтримати рідну команду в матчі з міцними «Карпатами».
Микола Павлов після розгромного фіаско у Львові обіцяв зміни. Обіцянки він дотримався. Найбільше змін зазнали захисні редути ворсклян. Медведєва в центрі замінив Пєсков, на лівий фланг повернувся Селін. У півзахисті через хворобу Громова і погану форму Єсіна (який вийшов на поле в другому таймі) на лівий фланг був переведений Янузі, а попереду єдиного форварда грав Безус. Знову з'явився з перших хвилин Рикун, який допомагав у центрі поля Маркоскі. На правому фланзі як завжди грав Кулаков.
На відмінку від свого опонента Олег Кононов залишив той же склад, який в середу пробився до 1/4 фіналу Кубка України.
Матч почався атаками господарів.  На 9-й хвилині Рикун націленою передачею знайшов Безуса, але Роман б’є вище воріт. «Карпати» відповіли небезпечним ударом Кузнєцова, але нападник гостей вміло м'яч обробити не зміг і момент не реалізував.
Полтавчани  в перші частині тайму багато рухалися, комбінували та уміло нав’язували гостям свою гру. Результатом старань господарів став гол, який вони забили на 23 хвилині.  Даллку дальнім навісом через пів поля знайшов Янузі, який виграв забіг у Мілошевича і з гострого кута пробив під опорну ногу Тлумака. 1:0!
Після забитого голу полтавчани нарощувати тиск на ворота суперника, проте дивідендів з цього не отримали. Слід відзначити Дениса Кулакова, який ще в першому таймі міг збільшувати рахунок в матчі, але в першому випадку його удар прийняла на себе поперечина, а в другому він не зміг перекинути голкіпера. У гостей можна відзначити класний удар зі штрафного Кожанова - Долганський на місці.
Другий тайм став дзеркально протилежним першого. Ініціативою володіли «леви», які подовгу залишали господарів без м’яча, а після 50 хвилини так взагалі повністю закрили ворсклян на їхній половині поля.
На 52-й хвилині Самсон Годвін, опинившись першим на підборі, потужно пробив з-за меж штрафної. Долганський відбиває м'яч прямо на Кузнецова, який гарним ударом зрівнює рахунком - 1:1. «Ворскла» відразу ж відповідає небезпечним ударом головою Пєскова - Тлумак у стрибку забирає м'яч.
Забитий м'яч дозволив Карпат відчути себе більш впевнено. За кілька хвилин Гурулі якимось дивом не замикає флангову передачу Кузнєцова, а через кілька хвилин Федецький вибіг на побачення з Долганським, але пробив набагато вище. В наступних атаках Авелар і Чечер з дальніх дистанцій невдало пробивали по воротам Долганського.
А вже наприкінці зустрічі трапилося два епізода, в яких головною дійовою особою виступив головний арбітр матчу.
Розпочалося все з Безуса, який як здавалося в ту мить заштовхав переможний м'яч у ворота Тлумака, але Деревінський після невеликих роздумів взяття воріт відмінив, чим викликав бурю обурення з боку полтавських футболістів та вболівальників (Деревінський пояснив своє рішення порушенням правил з боку форварда Ворскли. Я в цей час стояв поряд з полем та нічого в цьому епізоді «кримінального» з боку нападника господарів не побачив).
В одній із останніх атаках господарів Деревінський знову нагадав про себе не помітивши фол в штрафній на Маркоскі. Було схоже на пенальті. Але на думку головного арбітру фолу не було…
Вперше за час перебування на тренерському містку «зелено-білих» Микола Павлов на прес-конференції «зірвався» (один з фотокореспондентів запитав, чому не випустили Сачка. Зазначу, що останні 15 хвилин матчу вболівальники своїми вигуками закликали Павлова випустити ветерана на поле). В принципі це й недивно. У коуча (як і у всієї «Ворскли») зараз не дуже добрі часи. Тому їм насамперед потрібна підтримка рідних вболівальників (та журналістів). Неодмінно будуть перемоги попереду. Потрібно лише вірити в них та підтримувати в будь-якій ситуації…
Наступну зустріч «Ворскла» 5 листопада проведе вдома з «Волинню» (Павлов та Кварцяний – солодка парочка J), а «Карпати» за день до цього будуть протистояти в Іспанії грізній «Севільї» в матчі групового етапу Ліги Європи… 

До вашої уваги мій фотоогляд матчу
































































































































Післяматчева прес-конференція


Олег ДУБИНА

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Тіні забутих боїв

Журналістика - робота не для слабонервних...

Пам'ятники Кобеляччини. Алея Слави м.Кобеляки