Без несподіванок

«Колос» (Кобеляки) – ФК «Велика Багачка» - 0:3 (0:2)
Голи: Зав’ялов 28, 31, Подробаха 49


Кобеляки: Сидорець (Нестеренко, 83), Волочай (Савченко, 74), Рєдчиц, Колінько, Ісаєнко, Зінченко, Міщенко, Лупінос, Маньківський (Вовченко, 66), Бажан (Калюжний, 54), Я.Ломаков.
Головний тренер: О.Янковський.


Велика Багачка: Гринько (Цибулько, 83), Таран (Берун, 82), Гришанович (Дубницький, 54), Винник, Федоришин (Баштовий, 74), Безуглий, Подробаха, Ященко (Конюшенко, 79), Диндіков, Зав’ялов, Зіпунніков
Головний тренер:  О.Калюжний


Попередження: Таран 41


Судді: А.Харахайчук, В.Горський, В.Капшук (всі – Кременчук)
13 червня 2010 року.15:00. Кобеляки. Стадіон «Колос».+34 градуси.150 глядачів. Оцінка поля – 3


Юнаки – 1:0 (Лупінос, 16)

Статистика матчу:
Удари:  4 – 11
Удари (в площину): 3 – 6
Кутові:  1 – 8
Офсайди: 2 – 11
Фоли:  9 – 9
Штрафні:  5 – 4

altП’ятиразовий чемпіон області та лідер поточного чемпіонату ФК «Велика Багачка» здобув  чергову перемогу. Цього разу в Кобеляках де з рахунком 3:0 переграли місцевий «Колос». Дублем відзначився нападник багачанської команди Сергій Зав’ялов.

Статистика матчів команд з Великої  Багачки та Кобеляк багата, але досить негативна для господарів. Останні зустрічі команд закінчувалися переконливими перемогами чинних чемпіонів із різницею у три і більше м’ячів.

Місцеві вболівальники чекали та сподівалися на добротну гру своєї рідної команди, але надіям цього літнього вечора не судилося здійснитися…

Матч молодіжних складів пройшов за досить рівної гри. В таких протистояннях ціною однієї помилки досить часто стає перемога однієї із команд. Сталося це і цього разу.

Обидві команди мали безліч моментів, щоб відзначитися,але цього дня удача була на стороні кобеляцької команди. Все вирішив один єдиний гол. Героєм зустрічі молодіжок став Ілля Лупінос – син капітана основної команди «Колоса» Сергія Лупіноса. Саме його удар приніс перемогу господарям поля. На жаль, матч запам’ятався не так самим футболом, як епізодом, який трапився вже після матчу.

До поточної зустрічі (починаючи  з квітня 2009 року) мені пощастило побувати на 37 матчах обласної першості . Бувало всяке. Але такого тренерського нахабства (по-іншому й не скажеш), яке довелося побачити на власні очі на матчі юнаків я ще ніколи не бачив.
altСам епізод, який викликав незадоволення з боку тренерів гостей, трапився на 54-й хвилині. Тренера гостей, який до цього нормально себе вів, просто прорвало. В негативному плані. Після чергового епізоду в матчі стоячи практично вже на полі(!), він прямо біля вуха бокового арбітра прокричав все те, що він думає взагалі про арбітраж матчу та про бокового арбітра персонально. Навіть дії головного арбітру, який спробував заспокоїти тренера, не допомогли.

Може б ця ситуація і забулася, якби не мала продовження. Вже після матчу тренер молоді «Великої Багачки» увійшов до кімнати арбітрів, і почав нецензурно лаятися, доводячи свою думку суддям та делегату матчу. При чому тренер гостей повністю знехтував всіма нормами поваги, лаючи делегата, який на перший погляд годився йому в батьки. А ми ще говоримо про наше майбутнє?! Добре, що хоч матч основних складів пройшов без таких неприємних ексцесів.

Фактичну гру зробив один гравець  - Сергій Зав’ялов. Саме його два виходи віч-на-віч забезпечили той переможний запас, якого цілком вистачило «багачанам» для перемоги.

altПочаток зустрічі нічим особливим не здивував. «Велика Багачка» методично розхитувала оборону господарів, шукаючи в ній слабкі місця. Перший удар у матчі завдав Сергій Зав’ялов. Удар виявився несильним, і тому голкіпер господарів Сидорець впевнено забрав м’яча до рук. За дві хвилини Безуглий завдав дальнього удару – неточно.

«Колос» на 8-й хвилині відповів небезпечним контрвипадом. Після невдалого пасу Ященка м’яч підхопили «колосята». Міщенко віддав пас на Ломакова, але удару у Ярослава не вийшов.

На 16-й хвилині голкіпер господарів Сидорець нейтралізував небезпечний прорив Безуглого. По-справжньому перший небезпечний момент у зустрічі виник на 23-й хвилині. Чергова атака гостей завершилася тим, що Зіпунніков на правому фланзі в боротьбі з Ісаєнком зумів таки навісити до штрафної. М’яч, який по «парашутній» траєкторії спочатку поцілував перекладину, а вже потім відлетів у поле. Першими біля м’яча опинилися Ященко та Маньківський. Момент закінчився свистком головного арбітра, який зафіксував порушення правил гравцем гостей.

Гості володіли територіальною перевагою, але до небезпечних ударів доходило рідко. В ці хвилини багачани в основному проривалися до володінь кобелячан через фланги, частенько навішували м’яч до штрафного майданчика, де круглого вже чекали нападники.

altКрім того, слід відзначити, що в проміжку між 8-ю та 27-ю хвилинами форварди «Великої Багачки» шість разів потрапляли в офсайд. Це трішки більше половини загальної кількості офсайдів за матч серед гравців гостей! Однак це не стало на заваді голам гостей. За три хвилини Зав’ялов зробив дубль. Дві помилки центру оборони господарів дорівнює 2 голам. Більше і сказати нічого. Голи оборонці привезли самі собі.

За дві хвилини рахунок мав би збільшуватися, але хет-трику форварда гостей завадив Волочай. В наступній атаці Зав’ялов «тринькає» черговий момент. Після прострілу  Подробахи Сергій не дотягується до м’яча.

До кінця тайму команди нічим цікавим не відзначилися. Лише удар на 41-й хвилині Лупіноса ніс небезпеку, але після удару капітана «Колоса» м’яч полетів вище воріт.

Другий тайм став продовженням першого. Гості постійно атакували, господарі сподівалися на свої контратаки. На початку тайму гості збільшили свою перевагу. Зав’ялов з лівого флангу навісив у штрафну, де на межі воротарських володінь «круглого» вже чекав Ященко. Сергій в повітрі скорегував м’яча на Подробаху, який результативно завершив створений одноклубниками момент.

altЗа хвилину швидкісна контратака господарів повинна була завершуватися голом, але удар Ярослава Ломакова виявився несильним. На 53-й хвилині Зав’ялов гарно бив метрів з 12 – вище. Автор дубля в матчі мав ще чотири моменти, щоб оформити «хет-трик», але в усіх момент м’яч летів «по горобцях».

На 74-й хвилині гравець «Великої Багачки» Юрій Хоменко гарно промчався лівим флангом та завдав удару – м’яч потрапив у ворота, але із зовнішньої сторони воріт. Багачани продовжували бити по воротам Сидорця. За три хвилини Диндіков завдав дальнього удару – голкіпер «Колоса» відбив круглого перед собою. Лише в останню мить Зінченко не дозволив забити 4 м’яч гостям, вибивши м’яч із-під ніг Дубницького. Загалом нападник «Великої Багачки», який вийшов на поле на 54-й хвилині, чудово ввійшов в гру. До кінця зустрічі Дмитро мав безліч моментів, щоб відзначитися, але йому просто не щастило цього недільного вечора.

0:3 – закономірна перемога чинного чемпіона. «Велика Багачка» продовжує очолювати турнірну таблицю. Щодо господарів, то «Колос» в ямі. Що далі буде – невідомо. Але надія в душах справжніх вболівальників залишається.

Наступну свою зустріч команда проведе на виїзді в Гребінці, де зустрінеться з місцевою командою «Локомотив», а 27  червня прийматиме вдома команду  «Псел» Гадяч.
Олег Дубина

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Тіні забутих боїв

Журналістика - робота не для слабонервних...

Пам'ятники Кобеляччини. Алея Слави м.Кобеляки