Міні-футбольний турнір до Дня Перемоги

Кожний із нас в період травневих свят задає собі одне питання: який відпочинок для себе вибрати? Одні їдуть на природу, інші «відпочивають» на своїх огородах. Але є й така частина людей, які навіть в свята не забувають про спорт. Саме така частина людей зібралася недільного ранку біля міського майданчика зі штучним покриттям, щоб позмагатися за міні-футбольний Кубок «Будекспреса».
Хоча змагання і носили ім’я «будівельників», турнір мав на меті згадати воїнів та ветеранів, які 65 років тому принесли нам всім таку бажану Перемогу у Великій Вітчизняній війні.
В турнірі взяли участь 6 команд: "Спартак" (Рибалки, Козельщанський район), «Оріль» (Канави), с.Іванівка, "Будекспрес" (Кобеляки) та дві команди з обласного центру - команда друзів сайту уболівальників ФК "Ворскла" та команда фан-угрупування "Wglife"(White-green life).
За регламентом турніру кожний матч складався з двох таймів по 15 хвилин. Ще до початку турніру за жеребкуванням команди були розділені на дві групи. До групи «А» потрапили «Оріль» (Канави) , «Спартак» (Рибалки) та команда друзів сайту уболівальників ФК "Ворскла". Групу «Б» представляли «Будекспрес»(Кобеляки), Wglife та команда з Іванівки.
Перед першим матчем («Спартак» - «Оріль») гості з фан-угрупування "Wglife" повісили поряд з центром майданчика прапор своєї фан-групи, тим самим додавши до турніру певного «зелено - фанатського» настрою.
Матчі на груповому етапі пройшли в впертій боротьбі. Кожна з команд прагнула довести, що вона краще за суперника та заслуговує на трофей. Слід відзначити, що матчі групового етапу виявилися досить результативними. В 6 матчах першого етапу було забито 57(!) м’ячів.
Головні фаворити турніру («Будекспрес» та «Спартак») прогнозовано пройшли до півфіналу, здобувши в груповому етапі по дві перемоги.
«Спартак» в першій зустрічі переміг «Оріль» з Канав з рахунком 7:1. В другій зустрічі була «бита» команда друзів сайту уболівальників ФК "Ворскла" – 10:3!
«Будекспрес» в свою чергу переміг спочатку Іванівку (6:2), а згодом і «Wglife» (9:1).
Слід відзначити полтавських гостей турніру. Якщо команда друзів сайту вболівальників і зайняла 6 місце в турнірі, демонструючи доволі непогану гру (не дивлячись на результат зустрічей), то ось «Wglife» прорвалися до півфіналу, де показали справжні бійцівські якості в матчі прости гостей з Козельщанського району. У над напруженому матчі програючи по ходу зустрічі «Спартак» лише наприкінці матчу вирвав перемогу 2:1.
Футболісти «Будекспресу» граючи у півфіналі з «Орілю» (Канави) перемогли лише в серії пенальті 6:5 (основний час – 4:4).
В матчі за 3 місце перемогу святкувала «Оріль», перегравши «Wglife» 6:3.
Перемогу в турнірі, а з нею і кубок отримали футболісти «Будекспреса», які у фіналі переграли «Спартак»(Рибалки) 5:2.
Сам трофей з рук керуючого справами виконавчого апарату районної ради Олександра Міщенка отримав капітан «будівельників» Володимир Калюжний.
Ось так і завершився цей святковий міні-футбольний турнір.
А на сам кінець треба згадати, що по закінченні нагородження була вручена грамота Районної ради «за досягнення в дитячо-юнацькому футболі» тренеру футбольної місцевої команди «Лідер» Віктору Білорибцю. Саме під його керівництвом наші дитячі команди були та є (надіюсь і надалі будуть) призерами різноманітних обласних та всеукраїнських змагань.
Фотозвіт турніру


Результати всіх матчів:
«Спартак» (Рибалки) – «Оріль» (Канави) 7:1
Іванівка – «Будекспрес»(Кобеляки) 2:6
Сайт вб. Ворскли – «Спартак»(Рибалки) 3:10
"Wglife" – Іванівка 6:2
«Оріль» (Канави) - Сайт вб. Ворскли 9:1
«Будекспрес»(Кобеляки) – "Wglife" 9:1

Матч за 5-6 місце
Сайт вб. Ворскли – Іванівка 1:4

Півфінали
«Спартак»(Рибалки) – "Wglife" 2:1
«Оріль»(Канави) – «Будекспрес» (Кобеляки) 4:4 (пен. 5:6)

Матч за 3 місце
«Оріль»(Канави) – "Wglife" 6:3

Фінал
«Будекспрес»(Кобеляки) - «Спартак»(Рибалки) 5:2

Від себе хотілося би привітати наших любих ветеранів з наступаючим святом 65-річчя Перемоги над німецькими загарбниками. Вже більше півстоліття відділяє вас від тих травневих днів, коли відлунали останні залпи найстрашнішої і найкровопролитнішої в історії людства війни. Але ваш безсмертний подвиг переможців, які відстояли свободу і незалежність своєї Вітчизни та очистили рідну землю від чужоземної навали, принесли свободу народам поневоленої Європи , не підвладний часу. Щастя, здоров’я та всього найкращого, дорогі наші ветерани. Низький вам уклін за ваш світлий та вічний подвиг!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Тіні забутих боїв

Журналістика - робота не для слабонервних...

Пам'ятники Кобеляччини. Алея Слави м.Кобеляки